Julepresanger

I år har jeg kastet meg over strikkepinnene med dødsforakt! :-) Kjempegøy!

Vist 1145 ganger. Følges av 16 personer.

Kommentarer

Viser kun siste 30 kommentarer — vis alle 67 kommentarer

Tusen takk skal du ha for det, Janne! :)

Kjempefine tøffler Helge. Du er flink! Morsomt at du valgte å gjøre som du hadde lyst til likevel. Det er da vel ikke hvilket kjønn vi har som avgjør hva vi synes er gøy å gjøre?

Spesielt fine de med stripene synes jeg. Og knappene var jo virkelig prikken over i-en! De sålene var kjempe smarte. Jeg har brukt noe sånn pop up greier som jeg har kjøpt på Panduro på barnetøfflene jeg har laget. Men dette så bedre ut. Og enklere å få til pent.

Nina har lagt ut oppskrift på sine tøffler i denne sonen tidligere. De ligner veldig. Se gjennom albumet hennes eller albumet tøffler. Der skal det iallefall være linker til den.

Leste for ei stund siden om ei som laget garn av hundehår. Det er faktisk mulig, iallefall av de fleste rasene. Men det kunne vist være litt utfordring i begynnelsen. Og det var vistnok en fordel å blande fibre fra flere raser. Jeg tror jeg holder meg til tradisjonell saueull foreløpig, men hvis noen har gode råd om behandling av det blir jeg veldig glad for noen tips.

Kjempeflotte. Har en litt annerledes måte å strikke dem på, men resultatet blir bort i mot det samme, vil jeg tro. Tror som sagt jeg holder meg til kjøpegarn jeg! :-)

Ja, Ranveig…, mindreverdighetskomplekser får også jeg! Kan ikke sy, men har strikket masse gensere og sokker! Før….! Faktisk sydde jeg meg både kjole og skjørt i min pure ungdom!:))
Har ei venninne som vever, hun er med i Husflidlaget, har to vevstoler! Hun har tilbudt meg å lære meg dette, men jeg har ikke lyst! Det sies at man får en slags meditasjon av å sitte ved vevstolen..
Selv får jeg så vondt i ryggen av å strikke, derfor blir det lite nå, er lenge siden faktisk, men er koselig å ha ei strikking! :)

Jeg har både sydd, strikket og heklet, men det er denne fantastiske kreativiteten og fantasien som noen har jeg mangler. Særlig beundrer jeg at en mann som jo tradisjonelt ikke er opplært i slike sysler som kvinner ofte er, har en slik herlig kreativitet som særlig dette flotte karnevalsantrekket viser.

Tror ofte mannfolk kan være vel så kreative som oss kvinner! De fleste skreddere gjennom tidene har jo vært menn! Designere er vel også mye menn, men kvinnene er jo også på banen der, og har vært! Som Coco Chanel!
På herresida så har jo vi Karl Lagerfieldt.., kommer bare på ham, men vet om flere…

He he, dere er grei dere to. Faktisk er vel jeg alt for godt opplært i kvinnelige sysler. Det har vel søstrene mine sørget for. :-) Ler!

Aha, søstrene! Synes jeg ser for meg storesøstrene lære sin 3-4 år gammel lillebror å strikke skjerf. Det er vel det det begynner med ofte. Søstrene må være veldig flinke, og de har virkelig lært fra seg noe nyttig!

Jeg er nok eldst av dem…. Eldst av 9… :-) Med rusk og rask! Ler!

Kjenner jeg deg rett er du rimelig vitebegjærlig når det gjelder de fleste sysler, Helge:-) Så du tillegner deg nok ymse kunnskap på tvers av det som oppfattes som kjønnsbestemt:-)

Ja, jeg har lett for å lære. Holder som oftest at jeg får se ting en gang, så er det greit nok. Det spiller ingen rolle om det er kjønnsbestemt eller ikke. Første gang jeg tok i minigraver, så fikk jeg en kommentar fra han som leverte maskinen at det var så herlig å se folk som virkelig kunne kjøre maskin. Han trodde jeg hadde holdt på med dette i årevis.

Det samme skjedde da jeg tok et sveisekurs, da læreren min forlangte at jeg satt igjen for å lære han hvordan jeg fikk til å brenne en mutter av en tynn liten skrue uten å ødelegge gjengene. Han hadde jobbet i faget i over 13 år og fikk det ikke til.

Jeg driver å klipper folk, til og med sminker, snekrer, rosemaler og jeg vet ikke hva. Tror det viktigste er å bare prøve og ikke være redd for å sette i gang. Med en gang janteloven trer i kraft, da får man ingen ting til. Janteloven og misunnelsen er de to sterkeste drifter og lover som finnes i dette landet… etter kjønnsdriften!!! :-)

Sydde en gang en skinnbukse til en av ungene mine, og damene på jobben saumfarte buksen og ble mektig imponert. Glidlås, saumer og knapper var helt riktig sydd. Samtidig så har jeg aldri blitt mobbet så mye i hele mitt liv noen gang av gubbene der på jobbet. De glemte aldri dette her, selv 20 år etterpå. :-)

Så akkurat det samme da jeg en gang flettet en bakvendt pariserflette på minstejenta da hun gikk på barneskolen. Damene synes dette var så flott, mens gubbene gikk der og lo i månedsvis! :-)
Men nå er ikke jeg så nærtakende! :-)

Poenget med disse tingene her er at man må legge vekk fordommer og grensene man har satt for seg selv. bare å kline til. Her er noen figurer som jeg har laget uten å ha gjort dette før. Fant fram motorsagen og gikk løs på en trestubbe jeg fant.

Her er noe jeg laget til husverten her i Namsos. Han ville ha en gubbe i hagen, så jeg skar ut av en stor treplate og malte husverten med noe gammal hus-maling som jeg fant i skuret hans. :-)

Så det er bare å sette i gang, så blir resultatet bedre enn man sjøl ville ha trodd om man bare ikke gir opp.

For et multitalent! Denne hagegnomen var da utrolig artig og dekorativ, man tager det man haver :-)

Takker :-)

Jøss!!! Jeg blir helt målløs…! Du er jo begavet, en kunstner er du! Eller som Ranveig sier, et multitalent!
Kjempetøff hagegnom! Tror jeg må begynne å eksprimintere mer, har jo brodert, sydd åkler, strikket til søsken og samboere, sydd litt…, men nå: kun ORIGO, leser ikke heller…..!:)) Kanskje jeg skulle kjøpe meg motorsag…..

Jeg er helt imponert…;-)))…fantastisk produksjon..!! Hadde en onkel (død nå) som broderte en masse duker..!!

KAJ

Motorsag er jækla gøy! Man kan fort få vann og brød med den! ;-)

Den “ukjente” bestefaren min sydde visst alterduken til Stavern kirke, etter som jeg er blitt fortalt! :-)

Jeg elsker attituden din Helge. Det som hindrer oss i å lære nye ting er at vi ikke tør prøve noe nytt. Sett igang og forsøk. Fikk du det ikke til så har du iallefall lært hvordan det ikke skal gjøres. Prøv igjen på en annen måte. Og spør folk om hjelp. Folk elsker å være nyttige for andre, at andre har bruk for deres kunnskaper. Kjønnsroller, misunnelse og jantelov er for de som ikke kan eller tør prøve ting selv. Synd for dem, ikke la det ødelegge for dere!

Som jeg skulle ha sagt det sjøl, Sofie! Takker!

Jeg vet;)Vi er veldig forskjellige vi to, men vi tenker forbausend likt om en del ting.

Foresten, jeg har lenge hatt lyst til å lære meg å bruke motorsag……

Jeg har et gammelt hus som er sterkt i behov av vedlikehold. Så får jeg høre om en dame som også hadde kjøpt seg et gammelt hus, og hun setter selv gang med å skifte kledning og bygge terasse. Jeg kunne aldri ha gjort det. Male og tapetsere går fint, men noe snekring og slike ting er umulig å få til. Så det finnes også damer som er flinke på tradisjonelle manne-områder. Kanskje de har hatt fedre eller brødre som tidlig har innviet dem i kunstene.

Det Helge kan vise til her vil jeg også karakterisere som et multitalent, eller naturtalent – fantastisk produksjon både håndtverksmessig og tankemessig, med også tanke på Helges kontinentaldriftsteori!!
Og at han tom gav seg i kast med et lynkurs i sjønavigering med meg, Helgenen! ;))

Når det gjelder snekring Ranveig, kan det selvfølgelig være en forutsetning å ha flinke brødre/fedre i familien som stimulerer til det, men jeg gav meg i kast med et kurs i restaurering/rehabilitering av hus av egeninteresse for læring – til senere bruk og egenvinning. Og det har jeg aldri angra på,
det var verken umulig eller traumatisk, bare lærerrikt! ;)

Nei, men Tone, noe så flott! Hva dere har i Nord-Norge! For jeg går ut fra at det var der dette kurset i restaurering var, og at det var praktisk betonet. Hadde det kommet et slikt kurs her, så skulle jeg ha vært den første til å melde meg på. Eller et annet snekkerkurs.

I kjølvannet av kurset fikk jeg også jobb i kommunen for en periode, i Lofoten.
Anbefaler alle en slik mulighet, vel og merke om muligheten OG interessen er tilstede ;)

Flytting av hus før restaurering i Svolvær

Dere er greie dere damer! Takk skal dere ha, Tone, Sofie og Ranveig. :-)

Hjelpes!!!!! Du er jo helt utrolig Helge!!Kjempe flink er du!

Tusen takk for det, Hilde! :-) Må jo prøve meg på litt sånn forskjellig! :-)

Her er mer forskjellig,
Strikk julekuler med Arne og Carlos

Her var det mye “gammelt” snakk som jeg kom over:-)
Vil bare slenge meg på Helge og skryte – dette er virkelig bra – du er et multitalent!
Blir nok litt misunnelig på folk som er så kreative og får det meste – hva det nå måtte være:-))

Ja jeg og er helt imponert over alt du kan, dette er jo bare råflott!

Nå kom jeg virkelig i julestemning her :-)

Annonse

Nye bilder