Grunnkurs i Pjoning

Vist 7766 ganger. Følges av 12 personer.

Kommentarer

Morsom og enkel teknik :) Og det blir nokon knallgode votter :))

Dette var morsomt å se på, for en flink pedagog! Jeg har vært glad i å hekle, men denne pjoningen ser ut til å gi finere og tettere mønster til mange ting. Skal prøves ja! Takk for tips!

Dette her skjønte til og med jeg! Det her skal jeg prøve meg på!!! :-)

Dette var lett å forstå, så tilogmed jeg kan få det til. Har forresten et par slike i hvitt, og de er så gode

Det ser artig ut – og blir sikkert varmt og godt…. ;D

Veldig instruktiv og fin video. Takk for tipset Grete.

Holder på å prøve på dette nå. Det var utrolig artig! Bare om å gjøre å pjone løst! Pjoning blir forresten også kalt krokbinding, bosnisk hekling eller globelinhekling. Dette er en form for rundhekling, og resultatet blir tett og fast – ypperlig til små ting som votter, pulsvanter, luer og vesker.

Flink til å lære bort, ja! Fikk lyst til å prøve meg på pjoning. Takk for tipset!

Håper vi får se resultatet etterhvert som dere prøver dere:)

Med denne metoden og tykkt mykt garn blir det lune gode luer og gensere.Fint det ble vist.

Måtte forsøke meg, jeg også! For meg ble det utrolig vanskelig i begynnelsen, men løsnet raskt. Vanvittig fint mønster – fikk lyst å kjøpe mykt ullgarn og lage meg en vakker jakke av dette, men ser at det ville tatt meg en hel diger evighet. Foreløpig har jeg kun “kladdet” noen prøverunder av noen vanter. Gleder meg til å se hva dere lager, ja!

Tusen takk for du delte dette med oss, Grete!

Var nå litt artig å prøve ut… :-)

Den er jo flott!
Nydelig farge også…. :D

Tusen takk. Er grei å ha på når jeg fotograferer eller lufter hundene, tenker jeg! Spesielt når det er 14 minus som her på hytta i Overhalla nå. :-)

Kjempebra helge. Nydelig farge på garnet du har fått tak i også.

Har en del soppvenner som sverger til pulsvanter når det lir mot slutten av sesongen. Selv har jeg aldri skjønt poenget. Trekker nok litt for fort inn i hele votter;)

Sofie; for meg er pulsvanter nesten det samme som pulsvarmere – altså noe å ha i tillegg til vanter. Husker første pulsvarmere jeg laget: Måtte jo prøve dem ut og gikk med dem inne, nesten ubehagelig å gå uten etterpå… Ikke ofte jeg bruker det nowadays, men utrolig deilig.
Helge: effektiv du! Knallfine pulsvanter! Ullgarn?

Takker Sofie og Elisabeth. Garnet kjøpte jeg på Nille og det er spunnet i en tråd. Garnet heter Rosendahl
Fage blå/grønn 207

For meg var det kjempeherlig med slike pulsvanter, fordi jeg har hender som koker selv i minusgrader, uten vanter. I går var det rundt 16 minus her jeg var og da var disse fantastisk god å gå med når jeg var ute og luftet hundene. Nå synes jeg garnet var så deilig, at jeg har begynt på en lue også i dette garnet. Disse puls-varmerne er kjempedeilige!!!!!

Tok og pjonet meg like godt en god og varm lue også! Kommer godt med i minus 14 grader ute! :-)

Flott farge og utførelse av pulsvanter og lue, Helge – gratulerer med dette svennestykket også!! ;)

Kledde den fint gjorde du også:)

Den var ikke dum, nei Artig du hiver deg på en ny teknikk (for deg)

Takker… må jo prøve det som er uprøvd…. ler! Har aldri hørt om pjoning før! :-)

Itj æ heller, før æ kjøpte mæ et par votta i Tydal’n for læng sia

Tusen takk for alle “Bra” og all ros! Det å gje andre insperasjon er det som gjev meg mykje glede til å drive på. Eg liker å “dele” med andre,og det er morsomt å sjå\lese at andre tenner på det og får til så mykje fint!! Pjoning er faktisk veldig lett lært! sjølv for dei som ikkje er særlig vande med den type håndarbeid. Og du kan lage så mykje fint uten å måtte forholde seg til ei oppskrift,men kreère\designe på “frihånd”!! Så alt blir så personleg :)) Lykke til alle mann! og spre det glade budskap til alle dere kjenner!! :-) Dette varmar på alle måter i kulda ( her er det -20`c i dag! kaldt på vestlandet det!) Eg blir så glad kvar gong eg kiker innpå her og ser alle meldingane :))

Trenger nok litt tid før dette faller lett. Jeg prøvde det, men syntes det gikk sent (sammenlignet med hekling), men det er nok bare en øvelsessak.
Helge stiller i en klasse for seg, så der har jeg ikke tenkt å prøve å konkurrere! :-) Dette pjonemønsteret tok seg veldig godt ut i luen.

Tøft at du prøvde Ranveig. Går nok litt seinere enn det man er vant til, men tar seg nok fort opp om du gir det en sjanse.

Bra du sprer glede og inspirasjon Grete. Moro det:)

Kjempeartig å pjone;-))))
Tusen takk for at du delte oppskrifta med oss

;-)))

Knallstilig!! :-) Det er en enormt flott struktur når man pjoner! :-)

Tøft May-Britt:)

Tusen takk for alle tomler og komentarer;.)))

Tusen takk for det raske pjonekurset!Så kjempeartigt ut.Har hørt men ikke visst ka det va.Og gjett om e skal prøve.Tusen takk!

Ja Anita…dette er morro;-))
Koselig å se deg her og at vi ble venner her også;-))

Her har Pjonica laga ein video som viser kordan ein kan pjone flatt\frem og tilbake(ikkje rundt og rundt). Dette gir større muligheter når ein skal lage noko =))

Her viser Pjonica korleis du får ein fin kant på “fram og tilbake” teknikken :))
Lykketil folkens =))

Fint med oppdatteringer og utviklingsmuligheter:)

Veldig bra!!!!!

Annonse

Nye bilder