Vinterkulde og flittige damefingre....

…..Har tenkt en del på dette med håndarbeide og damer, men opp gjennom tidene har også menn laget bunader, dresser og frakker. Men jeg skjønner jo at det er kvinnene som er mest iherdige!
Også her i Larvik, hvor de små julebodene har blitt satt opp på Larvik Torg!

Knipset ei lita remse om det! God titt!

c.

[Bilde 1611278 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 1611279 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 1611281 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 1611283 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 1611289 finnes ikke eller har blitt slettet]
Vist 367 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

Husk Hans Nilsen Hauge, han strikket alltid når han var ute og gikk.

Det er da ingen grunn til at menn ikke kan drive med håndarbeid. Det er nok flere enn vi aner som faktisk liker å pusle med sånt. Men dessverre er det mange som ikke tør å vise det eller fortelle om det fordi de frykter kommentarene fra andre menn. Gjør det dere synes er gøy folkens!

Takk for betraktningene og alle de fine bildene Calle. Mange koselige håndarbeidstimer som ligger bak alt dette:)

Så flott, kjenner igjen stemningen fra forrige helg på Røros.

Akkurat det samme tenkte jeg Bjørg Liv;)

Ser det når jeg er på messer det er så mye flinke folk som driver med foskjellig håndarbeid 0g håhdtverk
la dette på plass på julemarkdedene og sett pris på det . Det er mange arbedstimer som ligger bak dette arbeidet. og ikke minst nå må folk må begynne å sette pris på hva sm er hvirkelig håndarbeide. Det har vært underorioritert imange år. Folk tror at det noen gjør hjemme, det er ting som er bortimot gratis
Men det er ikke ,det er matrialene koster og det skel betales for å stå på en messe, uansett hvor det er.
Så kjære puplikum verdsett norskproduserte varer, da vet dere hva dere får
Det er ikke sikker så mange av etterkommende slekter har tid og inntressel.

Helt riktig Bjørg Liv. Håndarbeid krever matrialer, tid, erfaring og kunnskap. Det må verdsettes. Vil man ha billig dritt kan man kjøpe masseproduserte varer på supermarkedet. Håndarbeid står for kvalitet, sjel, omsorg og noe unikt.

Det er bare å sette igang med å gjøre håndarbeid.Nå er det så mye som kan gjøres.En ting er jo å lage smykker,og det kan alle prøve seg på.Det er ikke så vanskelig som man tror.Neste gang får vi vel se et eller annet du har lagd.Flotte bilder var det også.

Flott Sofie og Anne-Grete, vi får bare la fingrene ha noe å holde på med.Det skjerper oss også
når det dukker opp ett problem som må løses. så vi står på.

Og det mest morosame av alt , det er( inn)for manfolk å gjør håndarbeid. Noen gjør det i skjul men kutt ut det er fullt lovlig.Var en gang og så på votter på husfliden Røros. Kona strikket og mannen broderte, gjett om det var flott gjort.Alldeles nydelige votter.

Ja,det er nok blitt sånn at det er vi kvinner som driver med håndarbeid. Det fins nok menn som også gjør det.Vinteren er tiden for å sitte med håndarbeid.Da er det så mørke kvelder at det er godt med noe å gjøre.

Hyggelig, Anne-Grethe!
Vi kan ikke alle ha samme interesser!

Min tanke med tråden var at dere jenter er flinke med
håndarbeide. Jeg hadde en mor som kunne alt av strikking
og hekling! Hennes bror sydde Vest-Telemark bunader!

Ønsker alle på denne sonen en fin og stille jul!

c.

[Bilde 1616017 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 1614913 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 1614912 finnes ikke eller har blitt slettet]

Vet det er helligdager nå i julen,og da skal man jo ikke gjøre noe.Da er det strikketøyet skal frem.Har ikke hatt tid de siste ukene,men nå skal det bli fart på fingrene.Imponert over han som sydde bunader.Det er det mange kvinner som ikke kan.

Her har pinnene kommet igang igjen. Har begynt på neste års julegaver. Skal prøve å unngå en reprise på sisteliten stresset fra i år.

Det var smart tenkt av deg,Sofie.Selvfølgelig kan man begynne på neste års julepresanger.Har ikke så mange å gi til,men jeg kan jo strikke en liten ting til mine søsken.

Alltid greit å være litt føre var:) Lykke til.

Annonse

Nye bilder