Håndarbeid på helligdager.

Jeg har lørt av mine foreldre at jeg ikke skal gjøre håndarbeid på helligdager.Jeg fikk lov etter kirketid.det tenker jeg på idag også,så strikketøyet ligger i posen ennå.Kommer flere dager der man kan gjøre sånne ting.Skal strikke litt nå for de er vel ferdig i kirken.Min mormor mente vi kom ikke til himmelen hvis vi jobbet på søndager.Hva skulle vi gjøre?Vi måtte jo ha middag og da var det mamma som gjorde.Så noen må jobbe på søndager og andre helligdager.

Vist 216 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Jeg husker min mormor, hun var ganske streng på det med håndarbeid på helligdager/ søndaer. men jeg har allerede strikket 5 per votter som det hastet med.Men jeg husker hennes ord den dag i dag.

Ja, du snakker om! Før var alt synd…., kan da ikke være synd å strikke noen votter…, men din mormor var nok oppdratt i den tro og i ei anna tid, bjørg liv..

Ja det var sånn i min barndom også, ikke noen form for håndarbeid på søndager og 1. juledag var jo den kjedeligste dagen i året, fikk ikke lov til å gå ut engang og slettes ikke en liten tur til naboungene. Og det var foreldrene som satte disse bestemmelsene. Ja, du snakker om Anne!

1. juledag skulle man være nesten “usynlig”, altså man skulle iallefall ikke gå på besøk til noen…..:)))

Inger og Anne. Ja sånn var det.1.juledag skulle vi være inne.Men så var vi så heldig at vi av en onkel pleide å få ett stort pusle spill og det satt vi rundt spisebordet og vridde og vrengte for å få sammen.Og av og til tok det mange dager. Men en nabogut kom bestandig til oss for det var så mye morsommere der vi var mange. Og han var bestandig velkommen

Så koselig dere hadde det.., puslespill var jo morsomt å holde på med kan jeg huske..:))
Ja, tidene forandrer seg……

Vi hadde jo presanger vi kunne leke med,selv om det ikke er de gavene som blir gitt i dag.Vi var nå glad for det vi fikk.Det er jo barna i dag også.Jeg gjør aldri håndarbeid før kirketiden er over.Da regner jeg med at den er ferdig klokken tolv.Da kommer håndarbeidet frem.

Greit at man ikke er like streng på alt i dag. Men det var kanskje fint om vi hadde litt mer forskjell mellom hverdag og fest nå også? Eller dager man måtte være sammen med hverandre, f.eks. over et puslespill.

Veldig morsomt at du legger ut disse små kommentarene om gammle tradisjoner og overtro Anne-Grete. Du har jo hatt noe før også.

Vi hadde det også sånn på 1.juledag.Ikke besøk til noen.Da ble vi Julegeiter,sa min mor.

Annonse

Nye bilder