Strikk og vær glad.

Er du glad i å strikke?Liker du å sy eller hekle?I så fall gjør du noe for din egen mentale helse.Hjerneforsker og psykolog Kelly Lambert mener at det å produsere noe med hendene er med på å forebygge depresjon.Hun hevder at det å planlegge noe,og så gjennomføre det,gir oss en følelse av belønning.Dette stimulerer den delen av hjernen som regulerer humør og velvære.her ser dere.Det er bare å gjøre håndarbeid så holder vi oss friske psykisk.

Vist 1456 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

Dette har jeg alltid ment, og da tok jeg altså ikke feil.

Ukebladet Familien kom i posten i går,bladet for neste uke.Med 40 sider strikkeoppskrifter og en Artikkel om Oleannaklær……Så jeg har kjøpt mye silketaft og garn-til ny vårgarderobe,,,Symaskin og strikkepinner i full jobb….Herlig.

Da får jeg sikkert bladet i morgen. Gleder meg.

Da får jeg se om jeg får tak i Familien.Alltid gøy med noen nye oppskrifter,

Det kommer i butikkene Mandag Anne-Grete….

Løp og kjøp :-) Å gjøre handarbeid er balsam på sjelen kjenner jeg. Det er når strikkepinnene går at jeg kjenner at jeg henter energi og får ut alt grumset som har tappet meg i løpet av dagen. Så at det har noe å si for den mentale helse det er jeg sikker på :-) Ønsker alle en flott helg

Merker selv at når jeg gjør håndarbeid,så tenker jeg på alt annet enn det som måtte være trist og leit.Prøver å lokke min mann til å begynne å strikke,men har ikke klart å overtale han ennå.

Om ikke han vil strikke, så gjør malerpensel og blanke ark mye samme nytten:- ) Litt vanskeligere å utføre fra sofakroken da:-)
Ingen grunn til at menn ikke skal strikke, forresten:-)) Det er tøft!

Fikk lokket min søster til å begynne å strikke på et skjerf.Hun skal stikke det sånn at vi kan gi det til Kirkens Bymisjon.De gir det i julegave til de som kommer i Korskirken på julaften.Så det er bare å strikke votter,luer, skjerf og annet og levere det på Cafe`Magdalena eller Spisestedet.Alle ligger i nærheten av Korskirken.At menn kan strikke eller sy er tøft som du sier,Joan.Kjente to gutter i min barndom som var kjempeflinke til å brodere.De var flau når moren skrøt av at de hadde sydd det.Vi syntes de var veldig flinke.

Så er det altså bevist det vi håndarbeidsintresserte har vist lenge. Å lage noe selv gir helt klart større tilhørighet, mening og stolthet enn om man bare kjøper masseproduserte greier på butikken. Og prosessen frem kan være ren meditasjon eller gi utløp for frustrasjon avhengig av hva man gjør (prøvd å banke opp en klump leire eller en bolledeig noen gang så vet dere hva jeg mener). Dessuten blir fritiden mer meningsfylt enn om man bare sitter og glor på tven eller venter på noe (buss, togturer etc.). Jeg synes det er åpenbart at håndarbeid må ha positiv påvirkning på vår mentale helse. Legg til økt konsentrasjon, større kreativitet og bedre koordinasjon så er det ingen grunn til å legge vekk strikkepinnene, heklenåla eller malepenslene med det første.

Å leke med farger gir godt humør. Med et håndarbeid slipper man å kjede seg, og det gir selvtillit å skape noe sjøl. Så bra at flere ser verdien i dette !

Annonse

Nye bilder