Kumi himu (Japansk fletteteknikk)

Tidligere i vår lærte jeg meg en Japansk fletteteknikk som kalles Kumi himu, denne teknikken brukte de japanske sumokrigerne til å flette brynjene sine fordi teknikken gjør at materialet blir veldig sterkt. I utgangspunktet lærte jeg meg denne teknikken for å kunne lage snorer til jakker og gensere som jeg strikket, eller dersom snorene i klærne til ungene ble ødelagte kunne jeg flette nye sterkere snører.
Jeg sjekket litt mer om teknikken på nettet og fant der ut at man kan lage mye rart av dette. Belter, smykker, til og med slips. Jeg fikk litt dilla på å lage smykker av det og har gjennom sommeren prøvd å lage litt forsljellig. Dette er et armband.

Vist 1270 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Interessant!
Er det vanskelig å lære, eventuelt lære bort?
Jeg kunne godt tenke meg å kunne lage gode snorer… :D

Det er ikke så vanskelig, handler vel mer om å ha tunga rett i munnen. Det letteste er å starte ut med flere farger, da er det lettere å holde kontroll på trådene. Jeg skal se om jeg finner noen gode linker som viser dette greit.

Introduksjonsvideo til Kumihimu
Her er en video som viser hvordan en enkelt starter ut med fletteteknikken.
De har her brukt et proft flettebrett, jeg er ikke så avansert, jeg bruker papptallerk som jeg klipper kanten av, og klipper små hakk rundt hele kanten, og så klipper jeg et hull i midten som jeg drar garnet opp gjennom.
her har de brukt 8 tråder, jeg har flettet helt opp i 28 tråder. det er ikke så stor forskjell, det er hele tiden bare å huske på å plassere alle trådene i par, så tenker jeg hele tiden på å flytte trådene over halvparten av antallet tråder hele tiden. Håper det er lettere å forstå hva jeg mener etter å ha sett videoen :-)

Neimen, det er jo en mer utarbeidet variant av en snorteknikk vi nettopp har begynt å bruke i Middelalderforeningen!
Der brukes et åttekantet hjul med 9 skår og 8 tråder, men flettingen går rundt og ikke i et kors..
Den japanske måten blir jo tykkere og antagelig med et finere mønster – det må prøves… :D

Jeg foretrekker 12 tråder, jeg har forsøkt med tre farger også, det blir fint og da er det enda lettere å holde styr på trådene.

Spennende teknikk

Annonse

Nye bilder