Snørelester/tubelester

Jeg har fått skikkelig dilla på å strikke snørelester, gjerne lange strømper som går til godt over knærne. De er skikkelig stilige, og veldig enkle å strikke.

Vist 4518 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

Utrolig tøffe. Kan vi få oppskriften? Velkommen til Håndarbeid og Håndverkssonen foresten:)

Ja gjertelig vellkommen skal du være og håper du trives i blant oss her

SNØRELESTER

Legg opp 70 masker på pinne 3 ½
Strikk vrangbord av to rette masker og to vrangmasker , start med to rette. 4 omg. Deretter strikker du en omgang hvor du feller av en maske på alle de rette maskene på omg.
PÅ omg, du strikker tilbake lager du en ny maske foran den du har felt av slik at du får det samme antallet tilbake. Nå har du lagd hull i vrangborden til snørene. Strikk så vrangbord 1 omg til.

Strikk så alle maskene rett 4 omg. slik at du får 2 riller

Så strikker du 4 omg med en annen farge, så 4 omg med grunnfargen, så 2 omganger med en tredje farge, eller du kan bruke samme farge som farge nr 2.
Strikk så 24 omg med grunnfargen, slik at det blir 12 riller

Nå strikker du inn en kile. Denne strikkes med farge 2. Strikk 5 masker, snu, og ta opp første masken og strikk de resterende 4, snu og strikk 8 masker, snu, strikk tilbake, men ikke den første maska, snu igjen og strikk 12 masker, snu og strikk tilbake, strikk så 17 masker, snu og strikk tilbake, strikk så 23 masker, snu og strikk tilbake, strikk 17 masker, snu og strikk tilbake, strikk 12 masker, snu og strikk tilbake, strikk 8 masker, snu og strikk tilbake, strikk 5 masker, snu og strikk tilbake. Husk at du aldri strikker den første masken når du strikker tilbake.
Nå skifter du til grunnfargen igjen

Strikk 24 omg,= 12 riller med grunnfargen.
Strikk to omg med farge 3
Strikk 4 omg med grunnfargen
Strikk 4 omg med farge 2
Så strikkes 4 omg med grunnfargen igjen.

Nå begynner du på ny vrangbord, start med to rette.
Etter to omg strikker du hullstrikk slik som på den første vrangborden.
Så fire omg med vrangvord. Og fell av. Fell av med både rette og vrange masker.

Ta opp et passe antall masker, må være delelig med 2, på den siden kilen er strikket, en maske mellom hver rille + 6 masker i vrangborden i endene er passe.

Strikk 6 omg med vrangbord og fell av.
Fest alle løse tråder.

Lag så et snøre som er fire ganger så langt som den lengste siden på lesten. Jeg pleier å fingerhekle snørene. Det er ofte penest å bruke den lyseste fargen til snøre.

Brett så sammen sidene slik at vrangbordene på langsidene ligger mot hverandre.

Sett i snøret fra motsatt side fra kilen og snør sammen sidene.

Nå tar du i bruk fempinner. Start i motsatt side av kilesiden ved farge nr 3. ta opp 12 masker frem til der vrangbordene møtes. Ta en ny pinne og ta opp 12 masker fra neste vrangbord frem til rillen med farge 3. slik fortseter du med å ta opp 12 masker på de to neste pinnene.

Strikk 4 omg rette masker.
Fellerunde:
Så strikker du 2 masker og 2 masker sammen, og strikk vanlig av pinnen. På neste pinne strikker du vanlige rete masker til det er 4 igjen. Strikk to sammen og to rette.
Neste pinne strikker du to masker og så to sammen, og strikk vanlig av pinnen. Neste pinne srikker du vanlige rette masker til det er fire igjen, strikk to sammen og to rette masker.
Så strikker du 4 omg med rette masker,
Så en ny fellerunde slik beskrevet ovenfor.
Strikk 3 omg rette masker
Så en ny fellerunde
Strikk 2 omg rette masker
Så en ny fellerunde
Strikk 1 omg rette masker
Så en ny fellerunde
Nå strikker du fellerunder hver omg frem til du har igjen 3 masker på hver pinne. Tre tråden gjennom alle maskene og snør sammen. Fest alle løse tråder.
Da skal snørelesten se slik ut

Ps.

Du kan også strikke strømper av denne typen, da legger du opp 180-190 masker av tynt strømpegarn og legger inn en kile i leggen samt en kile over knærne.

Tusen Takk! Vet ikke om jeg forsto riktig alt, men det er vanligvis enklere å forstå når man følger oppskriften punkt for punkt med pinner og garn foran seg. De var iallefall litt annerledes enn vanlige sokker. Morsomt med litt variasjon.

Her var oppskriften, jeg måtte lage den mens jeg strikket et par, så den er sikkert unødvendig lang. Men håper der finner ut av det. Legger ved litt flere bilder av dem som jeg tok mens jeg holdt på å strikke dem.

Flott

som dere sikkert ser ut fra bildene så er de bare strikket frem og tilbake, så det er såre enkelt og utrolig morsomt

Flotte bilder på disse sokkene

Er disse strikket uten hæl?

Ja de er strikket uten hæl, de føyer seg veldig fint rundt hælen for det. BTW på profilbildet mitt ser dere den lange strømpeversjonen, ser kanskje ikke så mye av dem. men like vel.

Fint å få lære så mye nytt-tusen takk for oppskrift.

Da kan jo jeg greie å strikke dem også, før jeg får et hælkurs som jeg er lovet på nyåret en gang:)

Ja det er vel flere som kan greie det når enn er elendig til å strikke hæl

Tøffe strømper ….flott med oppskrift!! :-)

Ja enig

Kjempefine;-))))

De må være fine til nattsokker også-strikket i angoragarn..Mykt og varmt.

Bildesamlingen (2658 bilder)